top of page

Фотохромні лінзи для окулярів: чи насправді вони працюють?

Фотохромні лінзи – це лінзи для окулярів, які можуть змінювати забарвлення на сонячному світлі, ще їх називають «хамелеонами».


Фотохромні лінзи змінюють насиченість кольору залежно від інтенсивності світлового потоку, тобто на яскравому світлі вони темнішають, а у приміщенні стають прозорими.

 

Як це працює? Молекули, відповідальні за затемнення фотохромних лінз, активуються ультрафіолетовим випромінюванням сонця. Оскільки УФ-промені проникають через хмари, фотохромні лінзи темніють як у похмурі, так і в сонячні дні.


Тому додатковою перевагою фотохромних лінз є те, що вони захищають ваші очі від 100% шкідливих сонячних променів.


Оскільки вплив сонячного світла та ультрафіолетового випромінювання протягом життя людини пов’язаний з катарактою в подальшому, варто розглянути використання фотохромних лінз для окулярів як для дорослих, так і для дітей.


Проте зазначаю, часто вам можуть запропонувати підробку з матеріалу, що не відповідає якісним характеристикам фотохромних лінз. Звісно, в такому випадку ви не відчуєте переваг використання таких лінз.


Тому віднесіться відповідально до підбору окулярів, зверніться на консультацію до нашого офтальмологічного центру. Подбайте про свій зір вже сьогодні!


Джерело: All About Visio

14 переглядів
bottom of page